"Jag känner mig oerhört trygg med att mina barn får bästa möjliga undervisning och spenderar skoldagen i en bra och positiv miljö" - Förälder till barn i årskurs 2 och 5.

Personal

Här är vår härliga personal. Ett sammansvettsat gäng som arbetar hårt för att ge våra barn bästa möjliga utbildning och tid på Fyrkappan.

Ingela Smott: TF-rektor

Ingela har många års erfarenhet som förskolelärare, specialpedagog, förskolechef och rektor. Planen är att gå i pension inom ca 18 månader och hon är hos oss på Fyrkappan som TF-rektor medan vi letar efter en ”yngre förmåga”. Ingelas lugn och glädje över att se barn utvecklas uppskattas högt av oss alla.

Kontakt: ingela.smott@fyrkappan.se

Tfn: 070-311 532


Karin Andersson – pedagog

Utbildad lärare för årskurserna F-6 samt montessorilärare för åldrarna 0-12. Tycker det är fantastiskt att jobba med de unga barnen och få följa deras utveckling under de första skolåren. Svenska är favoritämnet. Under läsåret 21/22 arbetar Karin huvudsakligen i årskurs 1-2 med ämnesansvar i F-klass.

Förutom att springa efter barnen där hemma springs det med hund i agility tävlingar och det tränas mycket styrketräning. Har man och två barn i hus.

Kontakt: karing@fyrkappan.se


Madeleine Ivarsson – pedagog

Utbildad lärare för årskurserna 1-6 samt montessorilärare för åldrarna 0-12år.

Hon svarar på tilltalet Matte-Madde då hon värnar starkt om detta ämne och elevernas förståelse av det. Under 21/22 kommer Madde huvudsakligen arbeta med årskurs 4 och 5 samt ha ämnesansvar i årskurs 6.

Hon bor i hus med två barn, hundar och sambo.

Kontakt: maddeg@fyrkappan.se


Catharina Karlsson – pedagog

Utbildad grundskolelärare med erfarenhet av barn i åldrarna 2-15 som brinner lite extra för svenska och engelska. Catharina har arbetat sig ned från Norrland till Ystad via b.la Stockholm och Göteborg.

Under 21/22 kommer Catharina huvudsakligen arbeta med årskur 4-5  samt ha ämnesansvar i årskurs 6.

På fritiden fotograferar hon och tävlar med radiostyrda bilar.

Kontakt: catharina.k@fyrkappan.se


Rose-Marie Andersson – Pedagog

Utbildad grundskolelärare som även har stor erfarenhet från handelsträdgård.
Rose-Marie kommer fortsätter under läsåret 21/22 att arbeta med 1-2:orna, nu  tillsammans med Karin .

På fritiden påtar hon gärna i trädgården och vistas i naturen.

Kontakt: rose-marie@fyrkappan.se


Sofia Saxell – Pedagog

Ny på Fyrkappan för läsåret 21/22 är Sofia som är utbildad lärare i F-6. Otroligt nyfiken på montessoripedagogiken sökte hon sig till Fyrkappan och glada är vi för det. Under läsåret 21/22 arbetar hon huvudsakligen i årskurs 3.

På sin fritids är det natur, litteratur och eget skrivande som gäller.


Carola Lind – pedagog

Carola har många strängar på sin lyra och delar nu med sig även till oss på Fyrkappan. Under läsåret 21/22 arbetar hon i årskurs 6 och ansvarar även för vår slöjd och hemkunskap.

Fritid – då är det barnen, hästar, natur och litteratur som gäller.

Kontakt:

carola.lind@fyrkappan.se


Evelyn De la Guardia – pedagog

Evelyn kom till Lövestad från Panama via Kanada för kärlekens skull. Stora kontraster med många historier att berätta. På Fyrkappan undervisar hon sedan flera år tillbaka i Engelska och Spanska samt är allmänt behjälplig både till elever och kollegor.

På fritiden är det hundar, hus och man som gäller.

Kontakt:

evelyn@fyrkappan.se


Katja Laine – specialpedagog

Utbildad lärare och specialpedagog med många års erfarenhet. Katja har arbetat på andra montessoriskolor och kommer fördela sin tid mellan oss och en annan montessoriskola. Katja är en stabil person som ser på världen med generösa ögon.

På fritiden läser hon gärna, lyssnar på musik eller tecknar.

Kontakt: specialpedagog_katja@fyrkappan.se


Emelie Andersson – F-klass / fritidspedagog

Emelie kommer under läsåret 21/22 tillbringa huvuddelen av sin tid tillsammans med våra yngsta barn i F-klassen. Utöver det spenderar hon även en del tid med arbete på fritids, där hon håller uppskattade spa och avslappnings eftermiddagar på fritids likväl som lek och pumpande musik på skolgården.

Kontakt: emelie@fyrkappan.se


Fredrik Sandén – fritidspedagog

Fredrik arbetar på vårt fritids och som resurs i skolan, huvudsakligen i årskurs 4-5. Trots att han nu varit bosatt i Skåne i några år håller han fast vid sin sköna dialekt. Fredrik ger järnet på Fyrkappan och brinner för idrott, friluftsliv och nolltolerans av mobbing. Tillsammans med Markus ansvarar han för skolans rastaktiviteter och tillsammans med resten av fritidsgänget för att ge våra barn en härlig fritidsvistelse.

kontakt: fredrik@fyrkappan.se


Markus Brink – Fritids

Markus, vår alldeles egna undersköterska arbetar på fritids och som resurs i skolan, huvudsakligen årskurs 3. Tillsammans med Fredrik/Mateusz ansvarar han för skolans rastaktiviteter och tillsammans med resten av fritidsgänget för att ge våra barn en härlig fritidsvistelse. Han ansvarar också för skolans idrott som han och Mateusz genomför tillsammans.

På fritiden spelar Markus gärna innebandy och agerar domare vid  matcher när tiden tillåter.

Kontakt: markus@fyrkappan.se


Mateusz Wieczorek – fritids & resurs

Mateusz är en av Fyrkappans unga friska fläktar som nu hunnit vara hos oss ett helt läsår. Han arbetar under läsåret 21/22 som resurs i årskurs 6, på fritids och är även engagerad i skolans idrottsundervisning tillsammans med Markus. Med barn och fritidsprogrammet i bagaget charmar han barn och vuxna och leker skjortan av de flesta.

På fritiden är det fotboll som gäller, både som spelare och domare.


Milla Larsson – fritids & resurs

Milla är vår andra unga friska fläkt! Hon började som inhoppande vikarie hos oss och arbetar nu under hösten 21 som resurs i årskurs 1-2 samt på fritids.

Även Milla är en stor fotbollsfantast som tränar och spelar på fritiden. På Fyrkappan är det lek och bus som gäller – om det inte är lektionstid förstås, då är det till att lyssna på vad hon säger 🙂


Sofie Isaksson – morgonvärdinna & lokalvårdare

Sofie gillar tidiga morgnar och är på plats för att ta emot barnen på fritids. Nästan utan att märkas smyger hon sedan runt och håller snyggt och rent omkring oss. Sofie har många års anknytning till skolan via sina barn som också är eller har varit elever på Fyrkappan.


Katarzyna Blazejczyk – matvärdinna

Katarzyna är Fyrkappans nyaste tillskott och ansvarar för skolans lunchservering. Med ett stort leende ser hon till att alla barn får mat och håller ordning och reda i matsalen.


Oskar Jönsson – kurator

Oskar kommer till oss varannan torsdag och hittar alltid extra tid om behovet skulle uppstå. Han är den där enkla killen som det är skönt och lätt att prata med, om allt och inget. Oskar ger många kloka råd till oss alla.

Kontakt: oskar@craftus.se


Ann-Kristine Persson- skolsköterska

Utbildad sjuksköterska och skolsköterska som även arbetat som distriktsköterska. Hon arbetar nu hos oss på konsultbasis.

Har en underbar hand med barn, föräldrar och personal och sätter allas välbefinnande i främsta hand.

Kontakt:

annkristine@osterlenpsykolog.se


Gren
Gren 2