"Det är utmanande men mycket givande att arbeta med Montessoripedoagogiken" - pedagog Fyrkappan

Personal

Här är vår härliga personal. Ett sammansvettsat gäng som arbetar hårt för att ge våra barn bästa möjliga utbildning och tid på Fyrkappan.

Margareta Sigurdhsson – rektor

Med erfarenhet som rektor på Johannesskolan  i Malmö, Tollarps skola i Kristianstad, Villaskolan i Åhus och Ale Kommun (för att nämna några) kommer Margareta nu till Fyrkappan för att styra skutan under sina sista (och bästa 🙂 verksamma år som rektor.

Kontakt: rektor_margareta@fyrkappan.se

Tfn: 0417-215 25


Karin Andersson – pedagog

Utbildad lärare för årskurserna F-6 samt montessorilärare för åldrarna 0-12. Tycker det är fantastiskt att jobba med de yngsta barnen och få följa deras utveckling under första skolåret. Svenska är favoritämnet. Förutom att springa efter barnen där hemma springs det med hund i agility tävlingar och det tränas mycket styrketräning. Har man och två barn i hus.

Kontakt: karing@fyrkappan.se


Madeleine Ivarsson – pedagog

Utbildad lärare för årskurserna 1-6 samt montessorilärare för åldrarna 0-12år.

Hon svarar på tilltalet Matte-Madde då hon värnar starkt om detta ämne och elevernas förståelse av det. Under 20/21 kommer Madde huvudsakligen arbeta med årskurs 3 och 4.

Hon bor i hus med två barn, hundar och sambo.

Kontakt: maddeg@fyrkappan.se


Catharina Karlsson – pedagog

Utbildad grundskolelärare med erfarenhet av barn i åldrarna 2-15 som brinner lite extra för svenska och engelska. Catharina har arbetat sig ned från Norrland till Ystad via b.la Stockholm och Göteborg.

Under 20/21 kommer Catharina huvudsakligen arbeta med årskur 1-2 tillsammans med Rose-Marie.

På fritiden fotograferar hon och tävlar med radiostyrda bilar.

Kontakt: catharina.k@fyrkappan.se


Rose-Marie Andersson – Pedagog

Utbildad grundskolelärare med stor erfarenhet från handelsträdgård.
Rose-Marie kommer fortsätter under läsåret 20/21 att arbeta med 1-2:orna tillsammans med Catharina .

På fritiden påtar hon gärna i trädgården och vistas i naturen.

Kontakt: rose-marie@fyrkappan.se


Carola Lind – pedagog

Carola har många strängar på sin lyra och delar nu med sig även till oss på Fyrkappan. Under läsåret 20/21 arbetar hon tillsammans med Madde i åk 3-4 samt ansvarar för vår slöjd och hemkunskap.

Fritid – då är det barnen, hästar, natur och litteratur som gäller.

Kontakt:

carola.lind@fyrkappan.se


Katja Laine – specialpedagog

Utbildad lärare och specialpedagog med många års erfarenhet. Katja har arbetat på andra montessoriskolor och kommer fördela sin tid mellan oss och en annan montessoriskola. Katja är en stabil person som ser på världen med generösa ögon.

På fritiden läser hon gärna, lyssnar på musik eller tecknar.

Kontakt: specialpedagog_katja@fyrkappan.se


Oskar Jönsson – kurator

Oskar kommer till oss varannan torsdag och hittar alltid extra tid om behovet skulle uppstå. Han är den där enkla killen som det är skönt och lätt att prata med, om allt och inget. Oskar ger många kloka råd till oss alla.

Kontakt: jonsson.oskar@outlook.com


Emelie Andersson – fritidspedagog

Emelie arbetar på fritids och som resurs i skolan, speciellt då  med de yngre barnen från F-klass.

Emelie håller uppskattade spa och avslappnings eftermiddagar på fritids likväl som lek och pumpande musik på skolgården.

Kontakt: emelie@fyrkappan.se


Fredrik Sandén – fritidspedagog

Fredrik arbetar på vårt fritids och som resurs i skolan. Som nybliven skåning har han och familjen kommit till Tomelilla och Fredrik ger nu järnet på Fyrkappan. Fredrik brinner för idrott, friluftsliv och nolltolerans av mobbing. Tillsammans med Markus ansvarar han för skolans rastaktiviteter och tillsammans med resten av fritidsgänget för att ge våra barn en härlig fritidsvistelse.

kontakt: fredrik@fyrkappan.se


Markus Brink – Fritids

Markus, vår alldeles egna undersköterska arbetar som resurs och på fritids. Tillsammans med Fredrik/Mateusz ansvarar han för skolans rastaktiviteter och tillsammans med resten av fritidsgänget för att ge våra barn en härlig fritidsvistelse. Tillsammans med Sofie planerar och genomför han skolans idrottslektioner

På fritiden spelar Markus gärna innebandy och agerar domare vid  matcher när tiden tillåter.

Kontakt: markus@fyrkappan.se


Mateusz Wieczorek – fritids & resurs

Mateusz är Fyrkappans unga friska fläkt som började hos oss HT20. Han vikarierar för Fredrik och arbetar som resurs i åk 1-2 samt på fritids. Med barn och fritidsprogrammet i bagaget charmar han barn och vuxna och leker skjortan av de flesta.

På fritiden är det fotboll som gäller, både som spelare och domare.


Sofie Isaksson – morgonvärdinna & lokalvårdare

Sofie gillar tidiga morgnar och är på plats för att ta emot barnen på fritids. Nästan utan att märkas smyger hon sedan runt och håller snyggt och rent omkring oss. Sofie har många års anknytning till skolan via sina barn som också är elever på Fyrkappan.


Ann-Kristine Persson- skolsköterska

Utbildad sjuksköterska och skolsköterska som även arbetat som distriktsköterska. Hon arbetar nu hos oss på konsultbasis.

Har en underbar hand med barn, föräldrar och personal och sätter allas välbefinnande i främsta hand.

Kontakt:

annkristine@osterlenpsykolog.se


Gren
Gren 2