"Jag känner mig oerhört trygg med att mina barn får bästa möjliga undervisning och spenderar skoldagen i en bra och positiv miljö" - Förälder till barn i årskurs 2 och 5.

Om oss

För över 20 år sedan fanns det en grupp föräldrar i Lövestad och dess närområde som gärna ville ge sina barn ett alternativ till den kommunala skolverksamheten. Då startades förskolan Tjädern. Barnen trivdes på förskolan och föräldrarna kända att Montessoripedagogiken passade dem och deras barn, men barnen blev ju äldre....då startades Montessoriskolan Fyrkappan.

Montessoriskolan Fyrkappan firade sitt 10-års jubileum hösten 2013 och drivs som ett föräldrakooperativ. Fyrkappans styrelse har uppfattningen att skolan aldrig blir bättre än den personal vi har, därför vill vi att våra kompetenta medarbetare skall älska att gå till jobbet. Positiv och engagerad personal sprider glädje till våra barn.

Curabitur consectetur libero sed purus tincidunt, eu egestas felis consequat. Integer bibendum dapibus eros, vitae tincidunt nunc eleifend et. Nam et ultrices lorem, non posuere nisl. Proin massa arcu, fermentum a pharetra vulputate, elementum non tellus. Pellentesque ut ipsum eu lacus condimentum eleifend ac eget neque. Donec ac suscipit quam. Vestibulum ligula tellus, molestie a sapien vitae, dignissim luctus nibh.ertere ertDe sår frön av nyfikenhet hos våra barn som gör att de verkligen försöker lära sig mer och ta till sig den kunskap som förmedlas på skolan. Alla barn lär i olika takt och har olika intressen vid olika tidpunkter i livet, detta är våra personal specialister på att uppmärksamma och tillvarata. Alla barn uppmuntras att utforska det som de finner intressant just nu. Självklart följer skolan läroplanen och när Fyrkappans barn går vidare till högstadiet har de med sig betydligt mer än nödvändiga kunskap som läroplanen anger. Vi vet att våra barn lämnar oss väl rustade för framtida studier och att alla har fått den chans och de förutsättningar just de behövde. Vi följer upp alla våra barn regelbundet för att säkerställa att eventuella behov av extrainsatser eller åtgärder sätts in i god tid.

Vi har ett väl fungerade skolhälsovårdsteam. Vi har kurator, specialpedagog och skolsköterska på plats som alla jobbar direkt med eleverna inom sina kompetensområden.. Detta skapar goda relationer med eleverna och möjliggör tidiga observationer och insatser.

Eleverna på Fyrkappan sätts alltid främst. Här hjälper vi eleverna att hjälpa sig själv och vi ser alla för det de är. Våra grundpelare är:

T för Trygghet

Ä för Ärlighet

N för Nyfikenhet

K för Kunskap

A för Ansvar

Dessa ord genomsyrar varje dag och varje handling och barnen arbetar stolt i samma anda, TÄNKA.

Med rätt gödning och en varsam hand blir alla våra blommor vackra och välutvecklade äpplen
Gren
Gren 2